Met de Barcode Scan App is het mogelijk om barcodes te scannen met een bekabelde usb scanner vanaf je smartphone of tablet. Dit kan door met een verloopkabel een USB barcode scanner aan te sluiten op je telefoon of tablet.

Een USB OTG (On The Go) adapter kabel maakt van een micro usb aansluiting op je telefoon of tablet een normale USB aansluiting waarop je een standaard barcode scanner op kan aansluiten. LET OP! Je telefoon of tablet moet wel USB OTG ondersteunen. Kijk dit dus na in de specificaties voordat je wat aanschaft.

De scanner wordt gekoppeld als Human Interface Device (HID) Hiermee worden de gescande barcodes als keyboard invoer doorgegeven aan de telefoon. Zorg er voor dat de barcode scanner zo is ingesteld dat na het scannen van de barcode er wordt afgesloten met een enter (code 13). Hierdoor wordt de gescande barcode herkend door de barcode scan app en direct verwerkt. Het afsluiten met een enter wordt ook wel suffix genoemd.

Afhankelijk van je type scanner kan je de enter als volgt ingeven:

Decimaal Hexadecimaal Octaal
Code Omschrijving
13150x0D\rCR (Carriage Return)

USB OTG verloop kopen

Er zijn verschillende USB OTG adapters verkrijgbaar. De adapter sluit je aan op je telefoon op de micro usb poort. Vervolgens kan je een USB barcode scanner aansluiten aan de andere zijde.