Industriële barcode scanners zijn zeer geschikt voor intensief gebruik in uitdagende omstandigheden. Wanneer een industriële barcode scanner is voorzien van Android 5 of hoger kan deze goed werken met de barcode scan app.

Zorg er voor dat je gebruik maakt van de browser Chrome. Deze is vaak al vooraf geïnstalleerd of is via de google play store te downloaden. Wanneer je device niet beschikt over de google play store download dan de APK vanaf een vertrouwde site zoals APK mirror. Ga met de browser Chrome naar deze website om gebruik te maken van de barcode scan app.

Stel de industriële barcode scanner zo in dat de gescande barcode wordt ingevoerd als Human Interface Device (HID) Hiermee worden de gescande barcodes als keyboard invoer doorgegeven aan de telefoon. Zorg er voor dat de barcode scanner zo is ingesteld dat na het scannen van de barcode er wordt afgesloten met een enter (code 13). Hierdoor wordt de gescande barcode herkend door de barcode scan app en direct verwerkt. Het afsluiten met een enter wordt ook wel suffix genoemd.

Afhankelijk van je type scanner kan je de enter als volgt ingeven:

DecimaalHexadecimaalOctaalCodeOmschrijving
13150x0D\rCR (Carriage Return)

Industriële barcode scanner kopen

Er worden veel verschillende industriële barcode scanners aangeboden. Hieronder vindt u een selectie industriële barcode scanners:


Honeywell Dolphin CT50€ 999,99
Honeywell Dolphin 75e€ 1301,89
Zebra TC8000€ 2303,89