Hoe kan ik barcodes scannen met Exact Online?

Er zijn verschillende manieren om de Barcode Scan App te gebruiken om uw voorraad in Exact Online te beheren. Welke variant voor u het beste is hangt af van hoeveel barcodes u gaat scannen. Handelt u veel orders af dan is een robuuste oplossing met een industriële barcode scanner iets voor u. Gebruikt u maar beperkt deze functionaliteit ga dan voor handinvoer of gebruik de camera van uw tablet of telefoon. Een goede middenweg is het gebruik van een Bluetooth barcode scanner of een USB scanner. Hieronder staan de verschillende mogelijkheden verder uitgewerkt.

Handmatig producten selecteren
In de Barcode Scan App voor Exact Online kan u natuurlijk uw artikelen gemakkelijk zoeken op productcode of omschrijving. Als u slechts beperkt voorraad beheerd is dit een prima oplossing. Wilt u echter snel uw goederenstroom beheren gebruik dan een barcode scanner. Exact Online Touch
Barcodes met telefoon/tablet camera scannen
Telefoon camera barcode scan Gebruik de camera van uw mobiele telefoon of tablet om barcodes te scannen. Druk hiervoor in de app op het barcode icoon naast het invoerveld. Er zal dan een pop-up verschijnen waarmee je de barcode met je camera kan scannen. Deze methode werkt prima voor incidenteel gebruik maar is voor veel gebruik te tijdsintensief.
Bluetooth barcode scanner
Blij regelmatig gebruik is het aan te raden om gebruik te maken van een barcode scanner. Hiermee worden uw producten razendsnel herkend en verwerkt u uw voorraad real-time in Exact Online. Koppel uw bluetooth barcode scanner aan uw telefoon of tablet. Uw barcode scanner wordt dan als keyboard invoer herkend. Zorg ervoor dat uw scanner na het detecteren van uw barcode een Enter meestuurt. Hierdoor wordt direct het volgende relevante invoerveld geselecteerd en kunt u door blijven scanner zonder uw scherm aan te raken. Dit is bijvoorbeeld ideaal als u meerdere serienummers van producten moet scannen.
Bestel een bluetooth barcode scanner
Bluetooth barcode scanner
USB On-The-Go (OTG) scanner
USB OTG barcode scanner Heeft u een USB barcode scanner en een telefoon of tablet? Dan kunt u wellicht gebruik maken van USB OTG. Als uw telefoon dit ondersteund kunt u met een verloopkabeltje uw USB barcode scanner aansluiten op uw telefoon of tablet. Uw barcode scanner wordt dan gezien als toetsenbord invoer. Zorg ervoor dat uw scanner na het detecteren van uw barcode een Enter meestuurt. Hierdoor wordt direct het volgende relevante invoerveld geselecteerd en kunt u door blijven scanner zonder uw scherm aan te raken. Dit is bijvoorbeeld ideaal als u meerdere serienummers van producten moet scannen.
Bestel een USB OTG barcode scanner
Industriële barcode scanner
Is het verplaatsen en picken van voorraad uw dagelijkse werk? Of werkt u in ruwe omstandigheden? Dan is een industriële barcode scanner waarschijnlijk de beste keuze. Controleer wel of deze scanner beschikt over een webbrowser met goede ondersteuning heeft voor javascript. De Exact Online Barcode Scanner App maakt hier gebruik van en werkt anders niet. Zebra Barcode Scanner
Welke industriële barcode scanners zijn geschikt?

Er zijn tegenwoordig steeds meer industriële barcodescanners beschikbaard met een Android besturingssysteem waarop de Barcode Scan App prima werkt. Om goed gebruik te kunnen maken van de app is het noodzakelijk om de Chrome browser te installeren die je terug kan vinden in de Google Play App store. Heeft uw barcodescanner geen Google Play store, gebruik dan deze handleiding om alsnog Chrome te installeren.

Bestel een industriële barcode scanner bij onze hardware partner Advio.

Laptop of pc
Gebruikt u een laptop of pc? Dan kunt u prima een usb barcode scanner gebruiken om razendsnel orders te vererken.
Bestel een USB barcode scanner

Bestel een barcode scanner bij onze hardware partner Adivo