Het kan soms voorkomen dat de Barcode Scan App de barcode niet goed herkent. Dit kan een aantal oorzaken hebben.

Artikel heeft geen barcode

Het kan zijn dat het artikel wat je probeert te scannen nog geen barcode heeft in Exact Online of dat deze nog niet bekend is in de Barcode Scan App. Vanuit de instellingen kan je snel barcodes toevoegen aan Exact Online. Kijk hiervoor naar de knop “Barcode invullen” onder het tabje Barcode in de instellingen. Daar heb je ook de mogelijkheid om na te gaan of je administratie dubbele barcodes heeft.

Webcam scanner

Met de webcam op je telefoon kan je barcodes scannen. Echter werkt dit niet op alle telefoons. Probeer dan de alternatieve scanner. Wanneer dit ook niet werkt overweeg dan een industriƫle barcode scanner aan te schaffen. Deze werken erg goed samen met de app. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende scan mogelijkheden.
Gebruik je aan Apple device zoals een iPhone of iPad kijk dan hier hoe je deze moet instellen.

Barcode wordt niet herkend met dedicated barcode scanner

Wanneer u de barcode probeert te scannen met een echte barcode scanner kan het zijn dat deze nog niet goed is ingesteld om samen te werken met de app. Wanneer je met een barcode scanner een barcode gaat scannen zorg er dan voor dat het barcode veld is geselecteerd:

De barcode moet worden ingevuld in het barcode veld als keyboard input (keyboard wedge) Om de barcode direct te herkennen is het van belang dat de barcode scanner afsluit met een enter. Raadpleeg de handleiding van uw scanner hoe u deze precies moet instellen zodat deze afsluit met een enter. Bij sommige scanners heet dit suffix of moet er een eindkarakter worden ingevoerd. Wordt er om een code gevraagd dan is dit vaak het getal 13.

Daarnaast is het van belang dat uw barcode scanner het type barcode goed kan herkennen. Gebruik een app zoals ZXing om te achterhalen welk type de barcode is (Code128, EAN enz.) Bekijk in de instellingen van uw scanner of dit type barcode wordt geaccepteerd. Het kan namelijk zijn dat die is uitgeschakeld.

Het is ook van belang dat de barcode goed leesbaar is. Dit betekend dat er een hoog contrast moet zijn met de zwarte balken en de achtergrond. Het liefst moet die licht van kleur zijn (wit). Het oppervlakte moet daarnaast niet spiegelen.

Met deze tool kan je testen of de barcodes goed worden herkend of dat er nog vreemde karakters worden meegestuurd.