Vanuit de Barcode Scan App kan je rechtstreeks verkooporders aanmaken in Exact Online. Dit kan natuurlijk door gebruik te maken van barcode scanning maar ook door de artikelen op te zoeken.

Om een verkooporder aan te maken gaan we vanuit het hoofdmenu naar de uitgaande orders door op de “Uit” knop te drukken:

Uitgaande goederen

Vervolgens verschijnt de lijst met alle openstaande verkooporders. Rechts boven de tabel vinden we een knop om een nieuwe verkooporder aan te maken:

Selecteer in het veld klant de klant die de order plaatst. Tik hiervoor de eerste paar letters van de klantnaam in en selecteer de klant uit de lijst:

Vervolgens gaan we de artikelen selecteren die de klant graag wil ontvangen. Selecteer hiervoor het barcode veld. Scan de barcode van het artikel of tik de eerste paar letters van het artikel in en selecteer hem uit de lijst:

Het gekozen artikel zal vervolgens in de verkooporder terecht komen:

Druk eventueel op het pijltje naar beneden achter de artikelnaam om opmerkingen bij dit artikel te plaatsen of de verkoopprijs te wijzigen:

Voeg eventueel nog extra artikelen toe op de hierboven beschreven wijze. Sluit af met het toevoegen van een opmerking en druk op verzenden. De verkooporder wordt aangemaakt in Exact Online. Wanneer de verkooporder is aangemaakt navigeer je direct naar de aangemaakte order en kan je die direct verwerken.