In Exact Online is maar 1 barcode veld beschikbaar. Hierin staat de barcode informatie die wordt gebruikt om het artikel te herkennen.

Het barcode veld in Exact Online kan alleen maar numerieke waarden bevatten. Veel bedrijven maken al gebruik van barcodes op hun producten die ook letters bevatten. Hierdoor is het barcode veld in Exact Online niet bruikbaar om het artikel mee te herkennen. Wanneer er geen artikel wordt gevonden op basis van het barcode veld wordt er ook naar de artikelcode of zoekcode van het artikel gekeken. Deze velden kunnen wel letters bevatten.

Verpakkingseenheden

Met het geavanceerde abonnement van de Barcode Scan App kan je verschillende verpakkingseenheden per product definieren. Deze verpakkingseenheden kunnen ook een barcode bevatten die door de Barcode Scan App wordt herkend. Zo kan je met 1x het artikel scannen meerdere gelijksoortige producten boeken.

Artikel extra veld

In Exact Online kan je Artikel Extra Velden definieren. Hiermee kan je extra eigenschappen van een artikel opslaan. Deze extra velden kan je ook gebruiken om een extra barcode in op te slaan. Zo kan je bijvoorbeeld hierin barcodes opslaan van serviceproviders zoals Bol.com of Amazon die de artikelen verzenden. Deze velden kan je gebruiken om een verpakkingseenheid van een artikel te koppelen aan een barcode.

Maak hiervoor eerst een verpakkingseenheid aan door bij de instellingen naar de verpakkingseenheden te gaan:

Zorg er voor dat het vinkje bij “Gebruik verschillende verpakkingseenheden” aan staat. Maak bijvoorbeeld een verpakkingseenheid BSKU (Bol.com SKU) aan waaraan we de Bol.com barcode kunnen koppelen. In dit geval is het aantal op 1 gezet. Hiermee krijg je met 1x scannen van de BSKU-barcode 1 extra artikel:

Vervolgens klik je op onderstaande knop bij de instellingen onder het tabje Verpakkingseenheden:

Daar koppel je de nieuw aangemaakte verpakkingseenheid aan het extra artikel veld. Vervolgens druk je op verzenden. De waarden die in het geselecteerde Extra artikel veld zijn opgeslagen worden dan naar de barcode van de verpakkingseenheid voor de artikelen gekopieerd:

Wanneer je nieuwe artikelen toevoegt of wijzigingen doorvoert moet je deze actie opnieuw uitvoeren.

Vervolgens kan je de BSKU barcode gebruiken bij het verwerken van de orders: