Veel magazijnen hebben een grijpvoorraad van materialen die veel worden toegepast. Deze liggen op een gemakkelijk bereikbare plek om snel te kunnen grijpen en aan een order toe te voegen. Op een ander locatie in het magazijn ligt dan de bulkvoorraad van hetzelfde product. Wanneer de artikelen op de grijpvoorraad op beginnen te raken moeten de artikelen weer worden aangevuld vanaf de bulk voorraad.

In Exact Online bij de stamgegevens van een artikel heb je de optie om een veiligheidsvoorraad  in te geven voor de standaard opslaglocatie:

Met deze veiligheidsvoorraad heb is een rapport gemaakt waarmee je kan zien of er voorraad moet worden aangevuld.

Vanuit in instellingen in de app onder het tabje Algemeen selecteer je deze optie:

In het menu en op de hoofdpagina verschijnt er dan een extra knop:

Als je daar op drukt krijg je alle locaties te zien waarbij de actuele voorraad lager is dan de veiligheidsvoorraad:

Met dit rapport kan je precies zien welke locaties moeten worden aangevuld en hoeveel artikelen je moet verplaatsen naar die locatie vanuit de bulk voorraad.

Om te voorkomen dat het overzicht te lang wordt is het wellicht handig om de grijpvoorraadlocaties een herkenbare naam te geven. Met de filters op locatieCode en Locatie(omschrijving) kan je dan de grijpvoorraad locaties laten zien. Het procent tekentje kan je dan als wildcard gebruiken. Dus filteren op %grijp% laat alle locaties zien met het woord grijp er in.